Wie gaat er mee naar Ghana?

Schoolkinderen in SiriguVakantie al gehad?
Met de vakantie-periode net achter de rug heeft u ongetwijfeld uw planning voor de komende vakantie nog niet gemaakt. Zoekt u nog een aantrekkelijke vakantiebestemming voor het komende najaar (november/december)?
Dan is dit wellicht een interessant voorstel voor u.

Reis mee naar Ghana!
Via Stg Vrienden van Christopher (VvC) zijn er inmiddels 14 reisgezelschappen in Ghana geweest. Tijdens zo’n reis maakt u kennis met het toeristische Ghana. Maar bovenal bezoekt u onze projecten in het Noorden van Ghana. Via het netwerk dat wij ter plekken hebben bezoekt u schooltjes, waterdammen, boomprojecten, vrouwenprojecten enzovoort. Onze contactpersonen laten u het plattelandsleven in Ghana zien zoals geen enkele reisorganisatie dat kan.

Wie is VvC?
VvC is opgericht om de boomplantactiviteiten van Christopher Ampomoprongo in Ghana te ondersteunen. Het werk dat Christopher startte is er op gericht om de verwoestijning in Noord-Ghana tegen te gaan. De oprukkende Sahara heeft namelijk ingrijpende gevolgen op de leefomstandigheden van de lokale bevolking. Inmiddels steunt de stichting meerdere duurzame plattelandsprojecten, maar de nadruk ligt nog steeds op het bestrijden van de verwoestijning. VvC ondersteunt boomplantprojecten, schoolvoedselprojecten en een kunstproject van vrouwen. Een van de activiteiten in het kader van voorlichting is de organisatie van de jaarlijkse reis naar Ghana. Via onze Ghana-reizen zijn er inmiddels 10-tallen mensen uit de regio Venray – Venlo in Ghana geweest. Deze reizen leiden altijd tot interessante verhalen, zo bleek ook op 29 juni jl, toen een van de reisgezelschappen een presentatie organiseerde in Horst.

Waarom Ghana?
Ghana is een van de meest stabiele ontwikkelingslanden in Afrika waar er bovendien echt sprake is van democratie. De Ghanezen staan bekend als een zeer vriendelijk volk. Door deze grote toegankelijkheid zijn er veel Nederlandse stichtingen in Ghana actief op het vlak van ontwikkelingshulp. VvC komt voort uit een lange traditie van ontwikkelingshulp die in de vorige eeuw in Noord Ghana startte en die begon bij de missionarissen. Belangrijke voorgangers van het werk van VvC zijn de Nunhemse pater Frans Meddens en de Veulense ontwikkelingswerker Wiljo Fleurkens.

Hoe is Ghana voor toeristen?
Elk jaar bezoeken vele toeristen de slavenforten aan de kust van Ghana. Daarnaast biedt Accra, de hoofdstad, het vertier van een moderne derde wereldstad, gecombineerd met de luxe van een Westerse badplaats. Ghana kent een tropisch klimaat in het zuiden en een savanneklimaat in het Noorden. Naast paradijselijke watervallen en olifanten in een wildpark zijn de bezienswaardigheden in het platteland van Noord-Ghana en de ontmoeting met de bevolking minstens zo interessant.

Vertrouwd
Inmiddels is VvC 15 jaar actief in Ghana en bieden we mensen die dat willen de mogelijkheid aan om met ons naar Ghana te reizen. Middels een intensieve voorbereiding weet u vooraf zo goed als mogelijk waar u aan begint. Onze Ghanese counterparts zullen er voor zorgen dat u een onvergetelijke reis beleeft, dicht bij de lokale bevolking. Een reis naar Ghana is avontuurlijk, leerzaam, boeiend en indrukwekkend.

Interesse?
Laat het ons weten voor 1 oktober 2014. We proberen jaarlijks een reisgezelschap samen te stellen van 3 tot 8 personen.
In de voorbereidingen proberen we de wensen van eenieder af te stemmen en zullen we duidelijk uitleggen wat u kunt verwachten. Dan kunt u besluiten of u wel of niet mee gaat. Meer informatie is te vinden op www.vriendenvanchristopher.nl of is verkrijgbaar bij Peter Nellen; 06-12610060

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.