VvC bij de opening van de Blakterbeek

Op zondag 29 mei presenteerde VvC zich bij de opening van het Blakterbeekpark. VvC sloot hierbij aan bij een activiteit van de 15-jarige Groengroep Sevenum, met wie VvC al jarenlang een nauwe band heeft.Veel belangstelling voor de suncooker

Veel belangstelling
Er was behoorlijk wat belangstelling bij de presentatie van VvC. Vooral onze Suncooker trekt veel mensen. Jan Wijnen heeft er maar liefst 5 liter pinda-soep op warm gemaakt. De soep vond gretig aftrek. In de tent waren Ghanese spullen te koop en waren er filmbeelden te zien. Ook daar was er doorlopend belangstelling.

Nauwe band met de Groengroep
De nauwe band tussen VvC en de Groengroep ontstond al tijdens de eerste reis in 1999 toen Tudie en Ans vd Beele en Ron Janssen bij het reisgezelschap hoorden. Zij stonden aan de wieg van VvC. Sindsdien zijn er meerdere projecten geweest waarbij de opbrengsten van millenniumbomen, gedenkbomen en andere boomplantactiviteiten ten goede kwamen aan het werk van VvC. Recent ontvingen we nog een gift op de boomplantdag 2011. De

Groengroep geeft daarmee meerdere malen blijk van een mondiaal bewustzijn. Wij zijn blij met zo’n zusterorganisatie en wensen de Groengroep; van harte proficiat.

Activiteiten die komen
VvC kijkt tevreden terug op deze activiteit. Op korte termijn zullen nog enkele activiteiten volgen. Op 1e en 2de Pinksterdag (12 en 13 juni) presenteert VvC zich op het 5de festival Rakuvaria-Live. Ed en Ine Knops steunen al enkele jaren de pottenbakkende vrouwen van SWOPA na een reis met VvC naar Ghana. VvC krijgt de gelegenheid om zich ook op dit festival te presenteren. Meer info op www.knopsclay.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.