Toch een beetje in Ghana

Om het contact met onze projecten in Ghana te onderhouden is er niets mooier dan er zelf naar toe gaan. Maar als dat niet kan dan moet je creatief zijn.

Sinds vorig jaar is er in de regio Noord-Ghana een toegenomen dreiging van geweld. Jongeren met weinig toekomstperspectief worden baldadig en zijn gevoelig voor de invloeden van Moslimterroristen. Daarom geeft het Ministerie van Buitenslandse zaken er “code oranje” voor het gebied waar wij onze projecten hebben in Noord-Ghana. (zie afbeelding). Dat betekent; niet veilig om te bezoeken. Gelukkig horen we van onze projectpartners niet zo veel over deze dreigingen en hebben ze er tot op heden weinig last van. Maar het zorgt er wel voor dat er geen toeristen en andere reizigers in het gebied komen. En dat wij niet naar Ghana kunnen. Gelukkig hebben we whatsapp en kennen ze dat in Ghana ook.

Vanochtend waren we dus toch even in Ghana. Met hulp van Sadik bezochten we 2 boomgaarden van KATPA die er mooi bijlagen. We spraken met meerdere vrouwen en mannen die de boomgaarden aanplantten en onderhouden. En we bezochten het vrouwenproject SITRA, bekend van de Bolga-manden. Het is fijn om het enthousiasme van de projectdeelnemers te horen en de resultaten op afstand te zien. Hopelijk wordt het binnenkort wat rustiger in de regio zodat reizen weer veilig kan. Want er gaat niets boven fysiek aanwezig zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.