Tentoonstelling van SWOPA kunst in Harderwijk

Vrienden van Christopher is op 21 juni van 13 tot 17 uur aanwezig in het Stadsmuseum in Harderwijk om Ghanese kunst (van SWOPA) te promoten.

Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat het Koloniaal Werfdepot in Harderwijk gevestigd werd. Pas in 1909 verhuisde dit legeronderdeel naar Nijmegen. Het dagelijks leven in Harderwijk werd dus bijna een eeuw lang in belangrijke mate bepaald door de aanwezigheid van mannen uit tal van Europese landen. Zij werden hier in zes tot dertien weken opgeleid voor militaire taken in het toenmalige Nederlands-Indië. Naar schatting vertrokken vanuit Harderwijk zo’n 150.000 koloniale soldaten naar Indië.  Volop herinneringen aan het Koloniaal Werfdepot zijn te zien in het Stadsmuseum, dat op de begane grond gratis toegankelijk is: continue presentatie van beelden over de kolonialen, attributen uit 19e-eeuws Harderwijk, bijna levensechte Indiëgangers, kunstobjecten van de toenmalige Goudkust (nu Ghana).  Ter gelegenheid van deze herdenking toont het Stadsmuseum Harderwijk van 3 juni t/m 6 juli 2014 werken van Ghanese kunstenaars. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met World Art House uit Well.

Om dit bijzondere jubileum niet onopgemerkt te laten passeren, worden op zaterdag 21 juni a.s. verschillende activiteiten georganiseerd. Klik hier voor het programma van deze dag en meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.