Visie en doel

Visie
Vrienden van Christopher bestrijdt de armoede in UE-Ghana door lokale initiatieven van samenwerkende ondernemende plattelandsbewoners als lerende projectpartner op maat te ondersteunen. VvC onderzoekt en erkent met haar projectpartner wederzijdse kwaliteiten en beperkingen zodat men van elkaar leert en een win/win situatie ontstaat. VvC werft financiën zodat maatwerkfinanciering mogelijk is. De reisgezelschappen dragen bij aan de ontwikkeling van het toerisme in UE-Ghana en nuanceren de publieke discussie over ontwikkelingssamenwerking door het uitdragen van hun eigen ervaringen. VvC werft donateurs door transparant over haar eigen ervaringen en leerproces te communiceren

Missie
Samenwerkende talentvolle en ondernemende Noord-Ghanezen duurzaam mobiliseren, stimuleren en ondersteunen.

Kernwaarden
Kleinschaligheid, duurzaamheid, betrouwbaarheid, ownership, transparantie, wederzijds leren.

Doelstellingen
•Ondersteunen van lokale initiatieven tot plattelandsontwikkeling in Noord-Ghana, zoals Christopher die in een project werkte tegen de verwoestijning.
•het organiseren van bewustwordingsactiviteiten om mensen in de regio (Noord-Limburg) bekend te maken met de situatie in Noord-Ghana.

De stichting hanteert daarnaast een aantal uitgangspunten:
•De projecten die gesteund worden zijn kleinschalig, en komen altijd voort uit het lokale (gemeenschappelijk) initiatief.
•De ondersteuning is gericht op eigen verantwoordelijkheid en duurzaamheid. De intentie is om hulp af te bouwen.
•VvC wil een betrouwbaar partner zijn door transparant te zijn en zo goed mogelijk aan te sluiten bij (het tempo van) de Ghanese counterpart.
•VvC streeft naar een zo laag mogelijke overhead en transparantie.
•VvC verwacht van haar projectpartners deugdelijke (financiële) verantwoording.
•Het geld dat ingezameld wordt gaat rechtstreeks, zonder tussenkomst van derden, naar het project.
•VvC onderzoekt en erkent met haar projectpartner wederzijdse kwaliteiten en beperkingen zodat men van elkaar leert en een win/win situatie ontstaat.
•Bewustwordingactiviteiten zijn noodzakelijk om de discussie rondom de effectiviteit van hulpverlening aan te scherpen. Zowel criticasters als aanhangers van ontwikkelingshulp worden door VvC aangemoedigd om deel te nemen aan Ghanareizen. VvC richt zich hierbij niet op een bepaalde doelgroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.