Wie is Christopher?

De Stichting “Vrienden van Christopher” is vernoemd naar ChristopherChristopher in 1999 Ampumpurongo in Kandiga, Noord-Ghana. Christopher starte in 1997 in Balungu een voorbeeldbedrijf. Een bedrijf waarin hij de boeren in de streek leerde dat door de aanplant van bomen de verwoestijning tegen gegaan kon worden. En dat er vele landbouwtoepassingenĀ mogelijk zijn op een perceel waar bomen zijn geplant. Naast deze visie op plattelandsontwikkeling ontplooide Christopher activiteiten om Europeanen als toerist in Noord-Ghana te krijgen. De bevlogenheid van Christopher was groot en werkte aanstekelijk. Christopher kwam in 2000 plotseling te overlijden, een jaar nadat de oprichters van VvC kennis met hem hadden gemaakt en een stichting hadden opgericht om hem te ondersteunen.

Uit een verhaal van Pater Meddens:
“Het was in een grote ronde lemen hut waar het Afrikaanse dorpshoofd met 12 wijze mannen zat en bij hoge uitzondering een blanke pater met zijn inlandse leerling vertegenwoordigd was. Het ging over het planten van bomen. Hierop lag -al sinds eeuwen- een taboe. Dit gold zelfs voor de hele streek. Dit hield bovendien in dat het bespreken van dit onderwerp verboden was, want daarmee trok men het in twijfel. Vandaar deze geheime vergadering in een besloten ruimte.
De vergadering leverde een doorbraak; Christopher kreeg van de chief toestemming om te beginnen met het planten van bomen.”
We schrijven eind jaren 60!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.