Bestuurssamenstelling

Emiel Jakobs uit Sevenum is algemeen bestuurslid vanaf 2016 nadat hij via zijn toenmalige werkgever voor een korte tijd werkzaam was voor een lokale NGO in het Noorden van Ghana, toevallig ook het werkgebied van VvC. Emiel werd geraakt door de warmte en de openheid van de mensen. Hij sloot zich bij VvC aan en werd in 2024 onze penningmeester.

Ilse Milot uit Venlo heeft al jarenlang iets met Afrika. In haar zoektocht om iets met Afrika te doen kwam ze via VvC in 2010 in Ghana terecht en leerde ze Faustina kennen. Ilse is vanaf 2013 bestuurlijk actief, gericht op het project “Haar Kunst” en de nieuwe projecten die op het pad komen.

Jan Wijnen uit Sevenum is in 2005 voor het eerst met VvC in Ghana geweest. Sindsdien is Jan besmet met het Ghana-virus en is hij bestuurlijk actief. Jan werd in 2017 benoemd tot Chief of Development van het dorpje Kandiga. Jan presenteert onze projecten graag tijdens open dagen, markten en beurzen. Hij raakt niet uitgepraat over Ghana en onze samenwerking met Ghanese partners.

Peter Nellen uit Sevenum was een van de deelnemers van de eerste VvC-reis naar Ghana in 1999. Uit enthousiasme voor het fantastische werk van Christopher was hij medeoprichter van VvC. Peter was al jaren daarvoor actief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in een plaatselijke werkgroep. Peter heeft Ghana inmiddels 10 x bezocht. Peter is voorzitter.

Piet Selen uit Kronenberg is al langere tijd sympathisant van VvC. Piet vervulde samen met zijn vrouw het gastheerschap voor 2 Ghanese gasten van VvC. Gecombineerd met een deelname aan de VvC-Ghana-reis van Piet in 2017, zorgde ervoor dat de stap naar het bestuur in 2020 klein was. Piet is initiator van het project Stoekdroad.