Vrienden van Christopher

De Stichting Vrienden van Christopher steunt vanaf 1999 lokale plattelandsprojecten in het noord-oosten van Ghana. Het gaat hierbij om lokale initiatieven rondom plattelandsontwikkeling en bestrijding van verwoestijning. Daarnaast organiseert de stichting bewustwordingsactiviteiten waar onder jaarlijks een reis naar Ghana.

In 1999 waren de Ghanees Christopher Apumporongu en de Nunhemse Pater Frans Meddens – die toen al 30 jaar actief betrokken was bij  ontwikkelingswerk in Noord-Ghana – te gast in Sevenum.Voorpagina van het Sevenumse Klökske op 1 april 1999 .
Op uitnodiging van de plaatselijke werkgroep ontwikkelingssamenwerking kwamen zij uitleg geven over de verwoestijning en de gevolgen daarvan op de plaatselijke bewoners. Na zijn uiteenzetting nodigde Christopher alle toehoorders uit om Ghana te bezoeken. Een half jaar later waren er 8 mensen uit Sevenum Christophers gast in het armoedige Noord-Ghana. De reizigers raakte onder de indruk van de bevlogenheid en visie die Christopher ten toon spreidde. Bij terugkomst in Nederland besloten zij een presentatie van de reis te houden. Vervolgens werd de stichting “Vrienden van Christopher” opgericht.

Het eerste reisgezelschap in 1999.
Het eerste reisgezelschap in 1999.

Sinds haar oprichting bestaat het bestuur van de Stichting Vrienden van Christopher (VvC) uit betrokken personen die Ghana eens of meerdere malen bezocht hebben.
Via VvC hebben er  inmiddels een 50-tal personen Ghana bezocht.
VvC heeft een 150-tal sympathisanten die de Nieuwsbrief ontvangen.
VvC publiceert regelmatig haar Nieuwsbrief. Daarnaast verzorgt zij met grote regelmaat publicaties in lokale huis-aan-huis krantjes.

VvC werkt waar mogelijk samen met andere organisaties. Zo is er regelmatig contact met andere particuliere initiatieven die actief zijn in het noorden van Ghana.
VvC is aangesloten bij branche-organisatie Partin, de branchevereniging voor het particuliere initiatief in ontwikkelingssamenwerking en Kleinegoededoelen.nl.

2 gedachten over “Vrienden van Christopher

 1. Beste,

  Via internet vond ik een mand die via jullie te koop is aangeboden. Helaas heb ik geen facebook, maar wel interesse. Zou ik via deze weg een Ghanese mand kunnen kopen? Ik zou een foto van de betreffende tas kunnen toemailen.

  Met vriendelijke groet

  • Allereerst excuses voor de late reactie. Er is iets misgegaan waardoor ik uw bericht nu pas lees.
   U kunt idd manden bij ons kopen, waarmee u tevens de vrouwen in Sirigu ondersteund.
   Ik verwijs u naar Piet Selen, onze depothouder via 077 467 4360, die u graag te woord staat.
   Hartelijke groet,
   Peter Nellen
   Voorzitter, Stg. Vrienden van Christopher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.