Ontmoet de prins

Op 19 mei van 19.30 tot 22 uur is Sadik Ayine Inusah te gast in het atelier bij Ed en Ine Knops, Ulfterhoek 25a, Sevenum.  In een informele setting is er ruimte voor een praatje. Sadik zal iets vertellen over zijn werk en de samenwerking met onze Stichting Vrienden van Christopher. Er is volop gelegenheid om bij te kletsen. U wordt van harte uitgenodigd om hem (opnieuw) te ontmoeten!

Prins Sadik in Sevenum
Ik leerde Sadik in 1999 kennen tijdens onze eerste reis naar Ghana. Sadik was ongetwijfeld de meest begenadigde student van de secretariële opleiding die hij volgde. Hij kreeg regelmatig extra verantwoordelijkheden van zijn schoolhoofd en naamgever van onze stichting Christopher. Hij bleek bijzonder doortastend. Zodoende werd hij tijdens onze tweede reis als vanzelf onze gids. Sindsdien hebben er 16 reisgezelschappen via onze stichting en talloze anderen reizigers gebruik gemaakt van zijn diensten. Vanuit onze regio moeten zeker 80 personen hem kennen als gids.
Naast zijn intelligentie en tact, zijn de meeste reizigers ook te spreken over zijn gevoel voor humor. De titel “prins” is met gevoel voor ambitie, flair en gevoel voor humor toegeëigend.

De troonopvolger
Sadik is de zoon van de chief van Gambibgo, en noemt zich zelf “prins” omdat hij een van de kandidaten is voor troonopvolging. In de afgelopen jaren maakte hij een persoonlijke groei door in die richting. Als rechterhand van Jan Snel in het Ghana-Gambibgo project leerde hij laveren tussen het belang van donoren, dorps-belangen en eigen belang. Ook kent hij het spanningsveld tussen de oude cultuur van Chiefs en dorpsgenezers enerzijds en de snelle wereld van social media en mobiele telefoons aan de andere kant. Hij wordt door dorpsgenoten gevraagd om te helpen bij het opzetten van kleine ondernemingen, hij is bemiddelaar bij conflicten en hij organiseert dorpsprojecten. Als geen andere kent hij de Noord-Ghanese cultuur en onze Westerse nieuwsgierigheid daarnaar. Met meer dan 15 jaar ervaring een deskundige intermediair tussen 2 culturen.

Verdere programma
Van woensdag 17 mei tot zaterdag 3 juni is Sadik in Nederland met een vol programma. Een gedeelte van de tijd logeert hij bij Piet en Wietje Selen op camping ’t Rouweelse veld in de Hees in Kronenberg. Op het programma staat een ontvangst bij een van de wethouders, de negentigste verjaardag van Pater Frans Meddens en een korte training gericht op projectfinanciering. Op 28 mei verzorgt de Groengroep Sevenum een rondleiding voor hem, nadat Sadik eerder die week een groene bruiloft meemaakt in Sevenum. Sadik vertrekt in het Pinksterzaterdag, waarna wij ons voorbereiden op 2 dagen tussen de pottenbakkers bij Ed en Ine Knops tijdens het keramiekfestival Rakuvaria.

Graag tot op 19 mei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.