Nationale Boomplantdag

Binnenkort zijn er in de regio Noord-Limburg meerdere boomplantactiviteiten. De Stichting Vrienden van Christopher is op 2 plaatsen hierbij betrokken.

Op maandag 14 maart 2011 vindt de Mondiale Boomplantdag plaats; een plantactie op het Floriadeterrein in Venlo waarbij burgemeesters samen met kinderen van 6 basisscholen uit de Regio Venlo een bomencirkel planten. Daarnaast zijn er 11 andere plekken op de wereld waar bomencirkels zijn geplant, daaronder onze projectpartners in Ghana. VvC heeft film- en fotomateriaal aangeleverd dat gebruikt wordt in een documentaire. Deze documentaire vormt de opening van de Nationale Boomfeestdag en kan later worden vertoond op basisscholen.

In Sevenum vindt op donderdag 17 maart een boomplantdag plaats. Vanaf 10.30 uur worden er bij het speelveldje nabij Molenberg bomen geplant door de schooljeugd van enkele Sevenumse scholen. De gemeente zal vertegenwoordigd zijn door de burgemeester. Tijdens deze activiteit zal VvC enige uitleg geven aan de kinderen over haar werk in Ghana.

Deze activiteiten sluiten goed aan bij de bewustwordingsdoelstellingen van VvC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.