Moeders voor Moeders

In navolging van de succesvolle actie vorige jaar organiseert stg. Vrienden van Christopher uit Sevenum weer de actie “Moeders voor moeders”. Dit doet ze door handgeweven manden van de vrouwenorganisatie SITRA uit Noord Ghana te verkopen, met hulp van 3 regionale bloemisten.

SITRA is een vrouwenorganisatie van ruim 200 plattelands vrouwen. Naast de reguliere dagelijks werkzaamheden weven de vrouwen manden van gras. Deze worden via SITRA verkocht, waardoor de vrouwen extra inkomen vergaren voor hun gezinnen. Kinderen krijgen daardoor een dagelijkse maaltijd en kunnen daardoor naar school.

Het weven van manden is al vele generaties een geliefde activiteit voor de vrouwen na het oogstseizoen. Ze kopen de Veta Vera grassen die ze gebruiken in het zuiden van Ghana, dit is een sterk grassoort. Deze grassen splitsen ze in 2 waarna ze enkele sprieten tot sterke strootjes rollen. Deze sterke strootjes worden gekookt en eventueel gekleurd met kleurstoffen. Daarna kan het tijdrovende weven beginnen. Afhankelijk van de beschikbare tijd vanwege andere werkzaamheden werkt een vrouw 1 week tot enkele weken aan 1 mand. Vaak werken de vrouwen thuis, maar regelmatig zitten ze ook met een groep te weven en wordt er veel gekletst, gedanst en gezongen.

Steun de moeders
De handgemaakte Afrikaanse manden worden door lokale bloemisten gevuld door een fraai kleurrijk plukboeket of een bos fraaie anthuriums.  Met de aankoop van deze Afrikaanse mand steun je de moeders van SITRA in Sirigu, Ghana.De opbrengst van de manden komt volledig ten goede aan de Ghanese moeders en hun gezinnen.Een actie van de moeders voor de moeders dus.

De volgende bloemisten doen mee met deze actie:
Bloembinderij Lemmen, Sevenum, Anthuriumkwekerij Welles in Baarlo en bloemist Beej Steef in Blerick. Bestellingen voor deze moederdag actie zijn mogelijk tot en met uiterlijk donderdag 5 mei bij de genoemde bloemisten.

Wilt u na deze moederdag nog een Afrikaanse mand kopen of cadeau geven kunt u contact opnemen met het depot van de Vrienden van Christopher, Piet Selen 06-11841811

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.