Gijs de Swart overleden

Op 12 mei bereikte ons het droevige bericht dat onze penningmeester Gijs de Swart uit Horst na een kort ziekbed is overleden.

Gijs (toen nog woonachtig in Swolgen) reisde in 2011 met Stichting Vrienden van Christopher (VvC) naar Ghana. Hij meldde zich voor deze reis aan vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid en zijn belangstelling voor wat mensen beweegt. Het werd een bijzondere reis waarbij heel Ghana werd doorkruist en de projecten van VvC werden bezocht. Zodoende maakt Gijs voor het eerst kennis met Afrika, maar ook met onze projectpartners en onze werkwijze. Sindsdien bleef Gijs ons volgen en onze activiteiten bijwonen. Toen we Gijs in 2015 vanwege een vacature in ons bestuur vroegen moest hij toch even nadenken, “als het maar niet te veul tied kost, dan wil ik dat wel doen”.

Gijs werd penningmeester en was, in zoverre dat zijn gezondheid dat toeliet, bij al onze activiteiten aanwezig. Het penningmeesterschap bracht met zich mee dat hij op de achtergrond menig uurtje voor Ghana aan het werk was. In de laatste week zocht hij nog uit hoe we met zo min mogelijk kosten donaties naar onze projectpartners in Ghana konden overboeken.

We bedanken Gijs voor zijn inzet we zullen hem gaan missen als betrokken en betrouwbare bestuurslid.

Bestuur Stichting Vrienden van Christopher en onze projectpartners in Ghana.

2 gedachten over “Gijs de Swart overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.