welkom op onze Ghana-presentatie!

Kind met kip Op zondagavond 28 december 2014 organiseert Stg. Vrienden van Christopher een presentatie van Ghana. Centraal tijdens deze presentatie staan de eerste Afrika-ervaring van zangeres Saskia Vos en de bevindingen van voorzitter Peter Nellen die namens de stichting de projecten bezocht. Voor de één een indrukwekkende onvergetelijke ervaring, voor de ander een verdiepingsslag en nieuwe inzichten bij de projecten. De presentatie vindt plaats 19.30 tot 21.15 uur in De Wingerd, Maasbreeseweg 2, 5975 BN Sevenum.

“Geen reisgezelschap en toch een presentatie” ..
…zou de ondertitel van dit stukje kunnen zijn. In het afgelopen jaar hebben we meerdere malen een oproep gedaan om een reisgezelschap naar Ghana samen te stellen. In september zag het er naar uit dat dit ging lukken. We hadden 4 enthousiaste mensen die Ghana wilde beleven. Die in contact wilde komen met de lokale bevolking in het armoedige savannegebied in het noorden van Ghana. Die zich onder wilde laten dompelen in een vreemde cultuur vol menselijke warmte en vriendelijkheid. Maar door gezondheidsperikelen besloot het 15de reisgezelschap toch om niet naar Ghana af te reizen. Jammer.

Toch op reis
Buiten dit reisgezelschap om hadden voorzitter Peter Nellen en zijn vriendin Saskia al besloten om naar Ghana af te reizen, omdat ze dit samen wilde beleven. Op 4 november vertrokken ze voor een reis van 3 weken. Het werd een interessante reis. Voor Saskia; een indrukwekkende 1e Afrika-ervaring; Alles wat je van de media kent, is hier echt. Je kunt niet wegzappen als bij de TV. De confrontatie met erme kiendjes die ondanks hun armoede lachen, zwaaien en gelukkig lijken te zijn is onvergetelijk. Voor Peter; een leerzame reis met als doel projectafspraken maken met de verschillende samenwerkingspartners. Er stonden 3 projecten centraal: Boomplantgroepen in Kandiga, het Schoolvoedselproject in het dorpje Yebongo en de opleiding van Faustina voor  “SWOPA en Haar Kunst”.

Presentatie
Peter en Saskia willen op informele wijze delen wat ze hebben meegemaakt in  de vorm van een presentatie. Ze hebben mooie foto’s, een filmpje en live muziek! Verder hebben ze prachtige schilderijen van Faustina meegebracht die te koop zijn. Wij zouden het fijn vinden als je ook kwam.

Graag tot op zondag 28 december van 19.30 tot 21.15 uur in De Wingerd, Maasbreeseweg 2, 5975 BN Sevenum.

Zie hier de Uitnodiging presentatie 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.