Gemeente steunt Ghanese boomplanters

Bomen planten voor een betere wereld
In Horst aan de Maas worden de komende tijd zo’n 3000 nieuwe bomen en 55.000 struiken geplant. Het planten van bomen en struiken biedt veel voordelen. In de zomer zorgen ze bijvoorbeeld voor verkoeling. Daarbij absorberen ze stof en zuiveren ze de lucht.

Bomen zijn keihard nodig. Zeker in Ghana. Op 9 november sprak Peter Nellen samen met Francine Thielen-Tonnaer de raad toe. Ze zijn beiden vrijwilliger bij Stichting Vrienden van Christopher. Deze stichting steunt al meer dan 20 jaar ondernemende Ghanese vrouwen die door het planten van bomen een woestijn proberen tegen te houden. Door de klimaatverandering verandert de eens vruchtbare landbouwgrond in stoffige pof. Door het planten van de bomen weten de vrouwen water vast te houden. Ook geven de bomen vruchten, onderdak en schaduw tegen de brandende zon. De bomen zorgen ervoor dat de gronden weer geschikter worden voor de landbouw.

Wethouder Eric Beurskens: “In Horst aan de Maas zorgen we goed voor de wereld om ons heen. Daarom steunen we graag deze Sevenumse stichting door 100 bomen te schenken voor de vrouwen in Ghana zodat we ook daar een kleine bijdrage aan het oplossen van het wereldwijde klimaatprobleem doen. Wij wensen hen veel succes met hun belangrijke missie”. Op 11 januari 2022 werd de schenking door de gemeente kracht bij gezet door het overhandigen van een check voor het planten van 100 bomen in Ghana!

Net als de gemeente kunt u de boomplanters in Ghana steunen; Doneer nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.