Gekozen voor de Nacht van de Fooi

Het project Kandiga Tree Planting Association, ofwel KATPA is gekozen als project van 2021 voor de Nacht van de Fooi. KATPA is het boomplantproject dat we als Vrienden van Christopher al jarenlang steunen en daarmee is dit geweldig nieuws voor de boomplanters van KATPA en voor ons!

Nacht van de Fooi is een landelijk studenteninitiatief dat in samenwerking met Wilde Ganzen al 15 jaar geld ophaalt voor het goede doel. Met 8 Landelijke- en meer dan 50 Stedelijke bestuursleden zetten zij ons hiervoor in. Voorgaande jaren deden ze dit door samen te werken met horecagelegenheden die voor één dag hun fooi afstonden om bij te dragen aan verschillende ontwikkelingsprojecten. 
Dit jaar zal Nacht van de Fooi op een andere wijze geld voor het goede doel inzamelen. Door de huidige situatie rondom Covid-19 heeft de horeca hun deuren moeten sluiten en hebben zij het financieel zwaar. Daarom vindt op 15 mei 2021 als alternatief van ‘de Nacht’ een online Landelijke Veiling plaats. De volledige opbrengst van de veiling gaat naar KATPA.

Eén project!
In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar gekozen voor één project. In samenwerking met Wilde Ganzen wordt met de veiling geld ingezameld voor KATPA dat formeel onder de stichting Gambibgo Ghana Project opereert. KATPA werkt in Kandiga, een plattelandsdorpje met verschillende gehuchtjes zo groot als Horst aan de Maas in de Upper East Region van Ghana. Door de oprukkende woestijn wordt het de bewoners daar erg lastig gemaakt en worden ze teruggedrongen naar het zuiden. Dit project heeft als doel verwoestijning in deze regio tegen te gaan, maar ook fruit te telen en schaduw te creëren door bomen te planten. In de komende 5 jaar moeten er nog eens zo’n 1000 bomen worden geplant in Kandiga. Vooral vrouwen nemen deel aan dit project.

Veiling
In aanloop naar 15 mei wordt op 24 maart al een online veiling in de deelnemende steden georganiseerd. En later in mei, een week voor de veiling, zullen er allerlei acties plaatsvinden in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Wageningen, Delft en Leiden/Den Haag.

Hierbij beelden van de officiële bekendmaking van HET project van de Nacht van de Fooi voor 2021 (Bron; http://nvdf.nl/); https://youtu.be/I0uWiJvR1Iw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.