Ga mee naar Ghana

Ghana is een fantastisch land om te bezoeken!
Dit  kunnen de 20 reisgezelschappen die via de Stichting “Vrienden van Christopher” (VvC) naar Ghana gingen bevestigen.

Ghana

.

VvC organiseert jaarlijks een reis naar Ghana waarbij iedereen die dat wil mee kan. De programma-onderdelen, de periode van de reis maar ook het service level (back-pack of meer gericht op luxe) wordt afgestemd met de reizigers en onze contactpersoon in Ghana die de reisgids zal zijn.

Doelstelling van de reis
Middels de reis wil VvC een grote groep mensen kennis laten maken met Ghana en met ontwikkelingssamenwerking.  VvC hoopt door de reizen bij te dragen aan de discussie over de zin en de onzin van ontwikkelingshulp en de door haar gekozen aanpak aan te scherpen. Daarnaast is een reis naar Ghana een indrukwekkende en leerzame vakantie met voldoende ruimte voor ontspanning.

Ezels kom je overal tegen.

Ezels kom je overal tegen.

Programma
Een belangrijk hoogtepunt van de reis is het bezoek aan het noorden van Ghana. Daar bevinden zich de projecten die door VvC gesteund worden en daar bevinden zich de projecten van een groot aantal zusterorganisaties waarmee VvC in Nederland en Ghana samenwerkt. Naast projecten die op landbouw gericht zijn, kunnen er ook scholen, ziekenhuizen en weeshuizen bezocht worden. Onze lokale contactpersonen ontvangen je hartelijk en zij geven je een kijkje in hun eigen leefwereld en de ontwikkelingsprojecten waarbij zij betrokken zijn.
Tijdens de reis worden ook andere bezienswaardigheden en toeristische plekken bezocht zoals Tongo Hills, Paga, Swopa, Mole Parc, Wlii falls, Elmina castle, Canopy walk, Accra, Kumassi of een dagje strand.In zijn algemeenheid is er in Ghana voor elk wat wils te beleven en afhankelijk van de wensen van de reizigers is dit in te passen in het reisprogramma!

Periode
In de periode vanaf half oktober tot begin januari is Ghana het beste te bezoeken.

Reizigers in 2001.

Reizigers in 2001.

Het klimaat is dan dragelijk, het regenseizoen is voorbij en in het Noorden zijn er dan oogstfeesten omdat de oogstperiode is afgesloten. In deze periode is de insectendruk (malariamug) beperkt.We adviseren reizigers, en zeker mensen die Afrika voor het eerst bezoeken, om uit te gaan van een reis van 14 tot 21 dagen.

Organisatie
VvC probeert elk jaar een reisgezelschap samen te stellen. Een reisgezelschap bestaat vaak uit mensen die elkaar in de voorbereiding van de reis leren kennen. In de voorbereiding van de reis neemt een bestuurder van VvC het initiatief. Gedurende een 5-tal bijeenkomsten wordt er een reisprogramma afgestemd en maak je kennis met het netwerk van VvC. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan de cultuur, klimaat, gezondheid en andere zaken die relevant zijn voor de reis.

Kindjes van KandigaVervolg
Na de reis nodigt VvC de deelnemers van de reis uit om bij te dragen aan de “bewustwordings-doelstellingen’ van VvC. Meerdere reizigers kozen er voor om dit te doen in de vorm van een reispresentatie, waarbij ze hun familie, vrienden en bekenden vertelden over hun ervaringen. Dit leverde bezoekersaantallen tussen de 50 en 500.
Andere manieren zijn het vervaardigen en vertonen van een film, deelnemen aan discussies op internet enzovoort.

Wilt u mee naar Ghana? Meer info is verkrijgbaar bij Peter Nellen of Jan Wijnen (zie contact).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.