Fraaie Kerstpakketen

In de afgelopen 2 weken hebben we een bijgedragen geleverd aan de Zaerumse Kerstpakketten die verkocht werden op initiatief van De Veldweide ijs- en versboerderij (Carly & René Verstegen) en Wijngaard Zaerums Genieten (Mariëlle & Hans Verdellen). De initiatiefnemers kiezen er bewust voor om aan hun jaarlijkse aanbod van Kerstpakketten een goed doel te verbinden. Dit jaar was het goede doel SITRA, waarbij manden bij ons ingekocht werden. Ondernemers konden kiezen uit 3 kerstpakketten, waarbij 1 kerstpakket bestond uit deze Ghanese manden gevuld met allerlei lekkernijen.

De manden van SITRA
Als Stichting Vrienden van Christopher uit Sevenum importeren wij deze manden rechtstreeks van onze partner SITRA uit Ghana zonder enige tussenhandel en elke mand is uniek. De opbrengst is volledig voor de vrouwen van SITRA die hierdoor in staat worden gesteld hun gezinnen beter te onderhouden. De mand, een stevig en echt duurzaam natuurproduct, is door deze vrouwen gevlochten van savannegras en gekleurd met natuurlijke pigmenten waar men nog vele jaren plezier aan kan beleven.
De Kerstpakketten vonden gretig aftrek. We hebben met een kleine delegatie van het bestuur geholpen met het inpakken van een gedeelte van de Kerstpakketten. Dat bleek een flinke klus te zijn. Gelukkig mochten we ook een groot aantal Afrikaanse manden vullen.

Op de foto;
de manden worden bij Montair ingeladen om ze vervolgens bij de medewerkers aan huis af te leveren

Montair uit Kronenberg
De grootste afnemer van de Ghanese Kerstpakketten was Montair uit Kronenberg. Zij hebben de keuze voor dit pakket als volgt het in hun persbericht verwoord; “Montair zet zich graag in voor haar lokale omgeving, maar ook voor gebieden ver buiten Kronenberg. Dit jaar hebben we daarom de Sevenumse stichting “Vrienden van Christopher” betrokken bij onze kerstpakketten. Deze stichting ondersteunt lokale plattelandsinitiatieven in Noord-Ghana, waaronder de vrouwengroep SITRA van kunstenares Faustina Nsoh. Zij maken manden van hoge kwaliteit, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan hun project. Een prachtig initiatief, waar wij graag aan bijdragen.”

Een dankjewel uit Ghana
Afgelopen week hadden we Faustina, de leidster van de vrouwengroep aan de telefoon. Ze was super blij met de Kerstpakkettenactie. De opbrengsten zullen zij investeren in een nieuwe groep jonge moeders, die het ambacht van mandenvlechten willen leren. Namens de vrouwen van SITRA;  Montair bedankt! Ook een dankjewel aan De Veldweide en Zaerums Genieten voor het initiatief en de prettige samenwerking.

Nog meer manden
De afgelopen jaren is gebleken dat er ruime belangstelling is voor de fraaie manden van SITRA. Naast de Kerstpakkettenactie van dit jaar, hebben we al eerder een moederdag- en een kerstactie gehad in samenwerking met Bloembinderij Lemmen. Ook mochten we vele manden verkopen op de markt in Horst en op een aantal andere plaatsen in de regio. Wij staan open voor samenwerking met anderen om de fraaie manden van SITRA te verkopen. De manden zijn te koop vanuit onze centrale opslag via onze facebookpagina; https://www.facebook.com/afrikaansemanden en op onze eigen site www.vriendenvanchristopher.nl.  Ook voor meer informatie kunt u daar onze contactgegevens vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.