Cordaid verdubbelt gift van Soroptimisten

VvC start binnenkort met de bouw van een gebouwtje voor kinderopvang, de grootse wens van de Kandiga Tree Planting Women! Het bouwproject wordt mogelijk gemaakt door de gift van de Soroptimisten Fossa Eugeniana en de verdubbeling die  deze week is toegezegd door Cordaid.

Cordaid ondersteunt jaarlijks zo’n 500 Nederlandse projecten. Deze projecten richten zich op armoedebestrijding en het voorkomen van sociale uitsluiting van kwetsbare groepen in een ontwikkelingsland of in Nederland. Doordat er goede banden zijn tussen de Soroptimisten Nederland en Cordaid werd daar een verzoek ingediend. Dit leidde tot een verdubbelnig van de gift tot een bedrag van € 2.700,-. Voor dit bedrag kan een stevige fundering worden gelegd voor het gebouwtje.Logo Cordaid

In december jongstleden nam VvC symbolisch een gift van € 1.350 in ontvangst van de Noordlimburgse Soroptimisten. Toen werd al aangekondigd dat dit bedrag door VvC aangewend wordt voor de bouw van een kinderopvangplaats. Deze was nodig omdat de vrouwen belemmerd werden in hun activiteiten rondom de aanplant van bomen omdat de opvang van hun kinderen niet goed georganiseerd was. Bovendien hopen de vrouwen met het gebouw ook een herkenbare plek in hun omgeving te krijgen. De soroptimisten begrepen dat hun mooie gift niet toereikend was voor het doel en ondernamen actie.  Naar verwachting wordt het gebouw in april 2013 opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.