Avontuur in Ghana

Op zondagmiddag 26 maart presenteren 5 reizigers hun ervaringen van een reis naar Ghana in januari jl. in gemeenschapshuis de Torrekoel in Kronenberg. Jan Wijnen (Sevenum), Ilse Milot (Venlo), Piet Selen (Kronenberg), Ineke Grooten (Haelen) en Maarten Meddens (Rotterdam) waren ruim 2 weken te gast in Ghana. De 2 eerst genoemden waren al eerder in Ghana. Voor de anderen was het de eerste keer.

Waarom naar Ghana?
Sinds de oprichting van Stichting Vrienden van Christopher (VvC) in 1999 gaan er bijna jaarlijks reisgezelschappen naar Ghana. Soms slaan ze een jaartje over, soms zijn er 2 groepen. Aldoende heeft VvC ruim 15 reisgezelschappen in Ghana gehad van duo´s tot groepen van 6 tot 8 personen. Dit jaar is het wederom gelukt dat er 2 reisgezelschappen zijn. De eerste groep was ruim 2 weken in november 2016 in Ghana, de tweede groep was in de eerste weken van januari 2017 in Ghana. De reizigers uit de tweede groep presenteren hun reiservaringen.

Ieder zijn motieven
Voor Piet Selen was de reis naar Ghana een eerste reis buiten Europa. Piet; “Ik stapte zo open mogelijk in dit reisavontuur om me vervolgens 2 weken lang volledig te laten onderdompelen. Ik heb mijn ogen goed de kost gegeven en ik ben onder de indruk. Met name omdat ik de kans kreeg om veelvuldig met de lokale mensen in contact te komen.
Ineke Grooten en Maarten Meddens stapte met deze reis in de voetsporen van hun oom pater Frans Meddens. De familie Meddens heeft al 60 jaar contacten met Ghana. Ineke en Maarten kregen de kans om de oude kennissen van de pater te bezoeken en te kijken of de Servaas-put in Nayernia nog water gaf. Daarnaast was het voor jazz-muzikant Maarten een kans om kennis te maken met de lokale Kologo-muziek.

Kunst en Weisterbeek uit Horst
Jan Wijnen en Ilse Milot zijn ervaren in het reizen naar Ghana. Beiden zijn actief als bestuurder in VvC en hadden het voortouw bij het bezoeken van de projecten van de stichting.
Ilse keek uit naar het weerzien met Ayambire Faustina. VvC heeft een opleiding voor deze Ghanese dame betaalt waardoor de kwaliteit van de kunst van haar organisatie SWOPA een kwaliteitsimpuls kan krijgen.
Jan kon in de bassischool van Yebongo een cheque overhandigen van ruim € 1800, bijeengebracht door de leerlingen van basisschool de Weisterbeek uit Horst. VvC betaalt al 10 jaar in het hongerseizoen een maaltijd per dag voor de kinderen van deze school. Daarnaast controleerde Jan bij meerdere boomplantprojecten de voortgang en maakte hij er namens de stichting nieuwe afspraken.

Geïnteresseerde groep
Jan: “We waren twee weken met een prima groep die erg geïnteresseerd was in het leven in Noord-Ghana. Een groep die trouw meeging naar de verschillende dorpen, verschillende chiefs ontmoette. Samen maakte we met onze Ghanese gids Sadik een onvergetelijke reis waarvan bij de medereizigers het verwerken van de vele indrukken nog wel enige tijd zal duren. Bij dit verwerken hoort ook het delen van deze ervaring met familie, vrienden, bekenden en iedereen die het wil horen.

De presentatie
De reizigers willen op informele wijze delen wat ze hebben meegemaakt in de vorm van een presentatie. U bent hartelijk welkom! Ze hebben mooie foto’s, filmpjes en sterke verhalen.

De presentatie vindt plaats op zondag 26 maart van 15 tot 17 uur in Gemeenschapshuis De Torrekoel, Meerweg 11 in Kronenberg. De entree is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.