SWOPA en “Haar Kunst”

De kunst van Faustina Ayambire
In Sirigu, een plaats in het Noorden van Ghana, daar woont en werkt Faustina. Zij maakt kunst. Zij laat zich inspireren door de traditionele symboliek van de streek en de omgeving.  Daaraan geeft zij op haar eigen manier vorm. Zij is bovendien de artistieke leider van vrouwen in Sirigu die op traditionele wijze hun compounds (compound = de traditionele woonvorm voor de hele familie) beschilderen. Deze vrouwen maken ook samen kunstwerken op canvas (doek om op te schilderen) die over de hele wereld verkocht worden. Wil je er meer over weten, kijk dan op de site: www.swopa.org. Je zult dan zien dat je in Sirigu bij SWOPA ook kunt logeren.

SWOPA Haar Kunst richtte zich projectmatig op financiering van de kunstopleiding van Faustina Ayambire. Faustina is artistiek leider van SWOPA in Sirigu. Door vervaardiging van (op traditionele muurkunst gebaseerde) kunst verwerven vrouwen in deze groep inkomsten maar ook vrijheid en een identiteit. De opleiding startte in september 2013 en eindigde succesvol in 2016.

Daarna was VvC nauw betrokken met het maken van contractafspraken tussen Faustina en SWOPA, zodat Faustina minimaal 5 jaar verbonden zou blijven aan SWOPA. Inmiddels ondergaan zowel SWOPA als Faustina ontwikkelingen waarbij VvC door beiden nauw betrokken wordt.

Filmpjes over SWOPA:
De muren van Sirigu
From wall to wall
De droom van Faustina

Actuele ontwikkelingen kunt u teruglezen onder het kopje “Nieuws”.

Hierbij een link naar haar recente werk: Recent werk

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.