SWOPA en “Haar Kunst”

De kunst van Faustina Ayambire
In Sirigu, een plaats in het Noorden van Ghana, daar woont en werkt Faustina. Zij maakt kunst. Zij laat zich inspireren door de traditionele symboliek van de streek en de omgeving.  Daaraan geeft zij op haar eigen manier vorm. Zij is bovendien de artistieke leider van vrouwen in Sirigu die op traditionele wijze hun compounds (compound = de traditionele woonvorm voor de hele familie) beschilderen. Deze vrouwen maken ook samen kunstwerken op canvas (doek om op te schilderen) die over de hele wereld verkocht worden. Wil je er meer over weten, kijk dan op de site: www.swopa.org. Je zult dan zien dat je in Sirigu bij SWOPA ook kunt logeren.

“HAAR KUNST” helpt Faustina en SWOPA
“HAAR KUNST” ondersteunt Faustina om haar talent uit te bouwen. Daardoor kan zij de vrouwen van SWOPA trainen en inspireren om de kwaliteit van de schilderwerken te verbeteren en de streek op de kaart zetten. Voor Faustina is dit dé mogelijkheid om haar eigen talent te ontwikkelen en dat geeft zelfvertrouwen en zelfrespect, een belangrijke basis van waaruit duurzame ontwikkeling een kans krijgt. Hoe mooi kan het zijn. Je bewust te kunnen worden van je talenten en uit gedaagd worden om daar mee aan de slag te gaan.
Maak kennis met Faustina op het volgende filmpje: De droom van Faustina.

Studie-afspraken
Met ingang van september 2013 zal Faustina in opdracht van SWOPA starten met een 3-jarige kunstopleiding in Accra. Tijdens en na haar studie zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de wijze waarop Faustina de opgedane kennis gaat inzetten en delen ten gunste van SWOPA, de vrouwen van Sirigu en haarzelf.

U kunt Faustina en SWOPA via het projedt “Haar Kunst” ondersteunen door bij te dragen aan de kosten van de studie, ongeveer  € 5000, per studie-jaar. Uw gift kunt u overmaken op  IBAN-rekeningnummer NL83RABO0147223415,  van Stg. Vrienden van Christopher te Sevenum  onder vermelding van “Haar Kunst”.

De Millenniumdoelen en “HAAR KUNST”
Millenniumdoel 1: De armoede halveren. Eigen inkomsten verminderen de armoede.
Millenniumdoel 3: Mannen en vrouwen gelijkwaardig. Financiële onafhankelijkheid is een van de peilers in het streven naar gelijkwaardigheid.
Millenniumdoel 7: Meer mensen in een duurzaam leefmilieu. De vrouwen zetten de eigen streek op de kaart.
Millenniumdoel 8: De authentieke hulpvraag op het spoor komen en daarin kunnen ondersteunen met behoud van wederzijds zelfrespect, is het uitgangspunt van de inzet van “HAAR KUNST”.

Overige filmpjes over SWOPA:
De muren van Sirigu
From wall to wall
De droom van Faustina

Actuele ontwikkelingen kunt u teruglezen onder het kopje “Nieuws”.

Hierbij een link naar haar recente werk: Recent werk

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *