Pindasoep op Ghanese wijze

5 liter Pindasoep

1 kg. Kipfilet of runderpoulet
1 grote pot pindakaas
1 pak tomatensap
1 blik gepelde tomaten
2 st. grote uien
2 ½ liter water
3 st. bouillon blokjes
3 st. runderbouillon tabletten
Zout en peper (naar smaak)

Voor pittige soep: 1 Spaanse peper (fijn gesneden) of sambal toevoegen
Het vlees in stukken snijden en even aanbraden. De uien snipperen en fruiten in de soeppan. 1 liter water toevoegen en het soepvlees erbij doen. Dit aan de kook brengen, daarna tomatensap toevoegen. De gepelde tomaten klein maken en toevoegen. Pindakaas in een pan of kom doen en deze aanlengen met water (schoonmaken van de pot). Dit roeren totdat het allemaal opgelost is. Dan de pindakaas (via een zeef als dit nog niet goed is opgelost) toevoegen aan de soep. De rest van het water beetje bij beetje erbij doen. Daarna bouillonblokjes, zout en peper toevoegen naar smaak.
De soep 2 à 2 ½ uur laten sudderen en af en toe roeren in de soep.
Goed roeren want de soep zet snel aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *